79 Gratis websitetests en services om uw website te verbeteren

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen. Hoe we een team op afstand beheren met Asana


Zodra uw website actief is, moet u ervoor zorgen dat deze optimaal presteert. Dat betekent dat u de laadtijd moet controleren, ervoor moet zorgen dat er geen coderingsfouten zijn en dat deze wordt geïndexeerd in zoekmachines. Er zijn een aantal websitetests en services die u hierbij kunnen helpen.

Als u zelf uw website bezoekt om deze te controleren, krijgt u mogelijk geen duidelijk beeld van onderliggende fouten. Het is moeilijk om problemen met de code of de DNS-instellingen bij uw registreerder op te sporen door alleen naar de pagina in een browser te kijken. Doorloop de bronnen in dit artikel om op de hoogte te blijven om uw site zo goed mogelijk te maken.

De meeste tools in deze handleiding zijn gratis en u hoeft geen account aan te maken om de meeste te gebruiken. Als een tool een betaalde versie heeft die het overwegen waard is, hebben we dit in de beschrijving vermeld.

Test op snelheid en prestaties

De snelheid van uw website is belangrijk. Als een pagina langzaam laadt, kan de bezoeker gewoon teruggaan en verliest u die verkoop waarschijnlijk aan een concurrent. De snelheid van uw site kan ook van invloed zijn op de positie van uw zoekmachine, dus het is belangrijk om regelmatig websitetests uit te voeren, zodat u uw site of hostingplan kunt aanpassen.

 1. Pingdom is een bekende snelheidstester die uw site op 100 rangschikt voor prestaties. Het directe, gratis rapport geeft u de laadsnelheid van uw pagina in seconden. (Aanmelden vereist. Er worden geen kosten in rekening gebracht als het abonnement binnen 30 dagen wordt geannuleerd.)
 2. Met de Website Speed ​​Test van Uptrends kunt u kiezen vanaf welke locatie u wilt testen; kies uit tientallen steden over de hele wereld.
 3. BasicState controleert uw website elke 15 minuten. Als het een probleem ontdekt, rapporteert het via e-mail of sms.
 4. Met WebSitePulse kunt u de snelheid van uw website vanaf drie continenten controleren.
 5. WebPageTest biedt gedetailleerde statistieken over sitesnelheid, MIME-typen en andere technische aspecten van de laadsnelheid van uw site.
 6. PageSpeed ​​Insights is de officiële tool voor snelheidscontrole van Google en biedt u de kans om te zien hoe lang het duurt voordat de crawlers van Google uw gegevens indexeren.
 7. WebsiteTest is een andere snelheidscontrole die aangeeft hoeveel tijd het kost om uw website weer te geven en weer te geven.
 8. Site24x7 controleert de beschikbaarheid van websites vanaf meer dan 50 locaties tegelijkertijd; u kunt de locaties die het gebruikt aanpassen vanuit het zoekvak. (Beperkte gratis tools; reguliere accounts worden geleverd met een proefperiode van 30 dagen zonder creditcard.)
 9. GTMetrix is ​​een snelheidscontrole met een extra functie: het biedt specifieke tips die de laadtijd helpen verbeteren. Als u zich registreert, kunt u video’s van het laden van uw site opnemen, zodat u kunt bepalen welke elementen de pagina vertragen.
 10. Monitive is een uptime-bewakingsservice met een eenvoudige, aantrekkelijke interface. (De gratis test is uiterst eenvoudig, maar u kunt tegen betaling upgraden.)
 11. Dotcom Monitor controleert de snelheid van uw site vanaf 23 locaties wereldwijd.
 12. WhatsMyIp heeft een HTTP-compressietest.

Controleer uw SEO

Zoekmachines gebruiken trefwoorden om het thema van uw website te bepalen en zij gebruiken deze informatie om deze te rangschikken voor organische zoekopdrachten. Het is belangrijk om uw website door de ‘ogen’ van Google te zien. Gebruik deze checkers om ervoor te zorgen dat uw optimalisatiestrategie werkt en om problemen met de structuur van een pagina op te sporen die ervoor kunnen zorgen dat uw rangschikking wegglijdt.

 1. Webmasterhulpprogramma’s laten u precies zien hoe uw site wordt weergegeven in de index van Google; handig als je het uiterlijk wilt aanpassen.
 2. Nibbler doet veel om problemen met uw website aan te pakken. Het controleert uw interne links op een subset van pagina’s om er zeker van te zijn dat ze beschrijvende linktekst hebben, in plaats van zaken als “klik hier”. Het Headings-rapport creëert een tagwolk van uw header-zoekwoorden, zodat u kunt controleren of uw inhoud correct wordt weergegeven. Nibbler controleert ook het gemiddelde aantal woorden op uw pagina’s en het aantal inkomende links dat u heeft, en een aantal factoren, waaronder links naar sociale media-accounts, de hoeveelheid inhoud op uw website, uw afbeeldingen en hoe gemakkelijk pagina’s zijn afdrukken. Merk op dat het slechts 5 pagina’s test, maar het geeft u een idee van de gebruikerservaring die u aanbiedt zonder de kosten van het betalen voor live gebruikerstests. Ten slotte scoort het uw website op 10, kijkend naar interne links, mobiele compatibiliteit, codekwaliteit, koppen, paginatitels en URL-indeling op 5 voorbeeldpagina’s.
 3. SEO SiteCheckup heeft een makkelijk te gebruiken interface en laat u praktische manieren zien om uw score te verbeteren.
 4. Chkme biedt een kort basisrapport over de structuur van uw site.
 5. IsMyBlogWorking rapporteert een reeks nuttige statistieken die van invloed kunnen zijn op uw SEO, inclusief details over uw robots.txt, zoekmachinevermeldingen, CMS-versie, sitesnelheid en RSS-feed.
 6. WooRank analyseert de metabeschrijvingen, titels, zoekwoorden en andere componenten van uw site om te zien waar verbeteringen kunnen worden aangebracht.
 7. PlugInSEO verstuurt gratis gratis SEO-rapporten naar uw e-mailadres en geeft direct rapporten weer over SEO-problemen op uw site.
 8. De tool voor SEO-optimalisatiecontrole van PowerMapper vergelijkt de richtlijnen van Google, Yahoo en Bing, evenals algemene aanbevelingen voor beste praktijken. PowerMapper heeft ook een compatibiliteitscontrole die waarschuwt voor inconsistenties in bepaalde browsers. De controle omvat desktopbrowsers vanaf IE7. U kunt ook zien of uw site problemen heeft met de naleving van W3C-normen. En het vergelijkt uw site met de standaarden van Usability.gov en kiest pagina’s die de richtlijnen schenden.
 9. Site Analyzer biedt percentagescores voor SEO, inhoud, ontwerp, prestaties en toegankelijkheid en presenteert verbeteringen in een handige checklist. Het creëert ook een handige overzichtsgrafiek met de problemen waaraan u moet werken.
 10. Met SEO Web Page Analyzer kunt u snel uw koppen, metabeschrijving, zoekwoorden en meer bekijken. Het biedt ook gedetailleerde statistieken over uw interne en externe links, link juice en afbeeldingstags.
 11. SEOCentro heeft een reeks SEO-checkers, waaronder een optimalisatie-analyzer, tag-analyzer, checker voor trefwoorddichtheid en een tool voor trefwoordsuggestie.
 12. Found voert een canonieke domeincontrole uit om ervoor te zorgen dat uw website wordt omgezet naar dezelfde URL met WWW- en niet-WWW-adressen.
 13. Screaming Frog is een desktop-applicatie die een volledige audit op de site biedt. Als je veel details over links, afbeeldingen en code leuk vindt, dan is dit de tool voor jou.

Verfijn uw inhoud

Inhoud is het hart en de ziel van een website. Als het dun of slecht gestructureerd is, zal het niet het verkeer opleveren dat je nodig hebt. Inhoud moet worden geschreven met de mens in gedachten, maar het heeft de juiste onderdelen nodig om ervoor te zorgen dat zoekmachines begrijpen hoe ze moeten worden geïndexeerd en dat het snel wordt geladen. Gebruik deze controles om te scannen op dubbele inhoud, plagiaat en moeilijk leesbare inhoud.

 1. Met Word2CleanHTML kunt u rare Word-opmaak uit inhoud verwijderen voordat u deze in een CMS plakt, zodat u niet met vreemde tekens of opmaak komt te zitten.
 2. Copyscape scant het web op dubbele bewoordingen, zodat u snel kunt zien of iemand uw inhoud steelt. Het detecteert exacte kopieën en sluit ook overeenkomsten die kunnen wijzen op plagiaat of spinnen.
 3. Siteliner vindt snel dubbele inhoud op uw eigen website en haalt verbroken links, het gemiddelde aantal woorden per pagina en het aantal links op uw pagina’s eruit.
 4. Clarity Grader scant uw inhoud op leesbaarheid. (U moet zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 7 dagen om deze te gebruiken.)
 5. Met de SmallSEOTools-plagiaatcontrole kunt u artikelen controleren op gesponnen inhoud; het is ideaal als u een freelance schrijver inhuurt en u wilt controleren of hun werk uniek is voordat u het publiceert.
 6. Met SEOBook’s Keyword Density Analyzer kunt u zien hoe vaak uw zoekwoorden op een pagina worden weergegeven. Optimaliseer niet te veel, aangezien een onnatuurlijke hoeveelheid zoekwoorden uw inhoud moeilijk leesbaar maakt.
 7. Online Broken Link Checker biedt eenvoudige websitetests voor verbroken links. Het geeft hun exacte locatie in de HTML aan, waardoor verwijdering of correctie heel eenvoudig is.
 8. De leesbaarheidstest van Juicy Studio biedt een aantal websitetests aan de hand van de Gunning Fox-index, de Flesch-Kincaid-schaal en niveautests, en legt uit hoe de resultaten van de verschillende tests moeten worden geïnterpreteerd. Als je een beginner bent, is dit een geweldige plek om te beginnen.
 9. Leesbaar biedt scores voor Flesch Kincaid, Gunning Fog, SMOG, Coleman Liau en automatische leesbaarheid, evenals een geschatte minimumleeftijd voor de lezer en het aantal complexe woorden in uw inhoud.
 10. Readability-Score scant inhoud en biedt een Flesch Kincaid Reading Ease-score. Inhoud moet pagina voor pagina worden gescand in de gratis versie, maar u kunt in bulk scannen als u een betalend lid wordt.
 11. Met CSS Drive kunt u CSS-code comprimeren om de laadtijd te verbeteren.

Zorg ervoor dat uw website toegankelijk is

Richtlijnen voor toegankelijkheid van websites helpen het internet bruikbaar te maken voor gehandicapte gebruikers. Dat kunnen mensen zijn met visuele problemen, zoals kleurenblindheid, of mensen die het moeilijk vinden om een ​​muis te gebruiken. Het is belangrijk om te onthouden dat geen enkele tool een menselijke kijker volledig kan vervangen, maar een combinatie van websitetests zal aangeven waar mogelijke problemen liggen.

 1. Cynthia Says scant uw website en vertelt u of de inhoud toegankelijk is. Het meet tegen Sectie 508 van de Revalidatiewet, en W3C WCAG-normen.
 2. AChecker scant uw HTML op toegankelijkheidsproblemen, met de nadruk op de inhoud.
 3. Color Oracle is een desktop-applicatie die kleurenblindheid simuleert, zodat u de afbeeldingen van uw website kunt zien door de ogen van een kleurenblinde bezoeker.
 4. WAVE selecteert gebieden met laag contrast op uw website; hierdoor kunnen links en knoppen moeilijk leesbaar zijn voor mensen met een visuele beperking.
 5. Met het kleurenwiel voor toegankelijkheid kunt u kleurencombinaties uitkiezen die het voor uw kleurenblinde mensen gemakkelijker maken om uw website te gebruiken.
 6. Accessibility Developer Tools is een Google-extensie voor uw browser. Het voegt toegankelijkheidsvensters toe aan de standaard toolkit voor ontwikkelaars in Chrome.
 7. Acrobat DC van Adobe bevat een functie waarmee u PDF-documenten kunt scannen op toegankelijkheidsproblemen. Dit is handig voor elk bedrijf dat downloadbare helpbestanden, brochures of formulieren aanbiedt.
 8. ax Developer Tools is een Firefox-plug-in die websites scant op toegankelijkheidsproblemen.
 9. NoCoffee is een Chrome-extensie waarmee u uw website in verschillende modi kunt bekijken: lage scherpte, lage contrastgevoeligheid, kleurenblindheid of een belemmerd gezichtsveld. (Directe link naar plug-in: installeer NoCoffee.)

Controleer de compatibiliteit tussen verschillende desktopbrowsers

Controleer je je website in verschillende browsers, alleen om te controleren of deze correct wordt weergegeven? In de afgelopen jaren zijn browsers meer standaarden geworden, maar veel van uw kijkers gebruiken mogelijk oude browsers of besturingssystemen waartoe u geen toegang heeft. Zorg ervoor dat iedereen die uw site bezoekt deze kan gebruiken en los browser-compatibiliteitsproblemen op met deze tools.

 1. Met NetRenderer kunt u controleren hoe uw website eruit zal zien in Internet Explorer-versies 5.5 tot en met 11. Het is zeldzaam om oudere versies te vinden die in gebruik zijn, maar sommige bezoekers zullen eraan vastzitten, dus het is het beste om zoveel mogelijk fouten op te lossen.
 2. BrowserShots biedt screenshots van hoe uw site wordt weergegeven in verschillende browsers en op verschillende besturingssystemen. Dit is een geweldige manier om te begrijpen wat een bepaalde bezoeker ziet wanneer ze problemen met uw website melden.
 3. BrowserStack toont website-compatibiliteit voor meer dan 700 verschillende browsers en browserversies. U kunt screenshots genereren voor verschillende platforms; de checker omvat mobiele en desktop-apparaten. (U moet zich aanmelden voor een gratis proefperiode.)

Valideer uw DNS-records

Met het domeinnaamsysteem (DNS) kan uw computer elke site op internet vinden. Om volledig zichtbaar te zijn, moeten uw DNS-records correct zijn, maar het kan een uitdaging zijn om beginners en niet-techneuten de juiste instellingen te geven. DNS-records bevatten ook kritieke gegevens die ervoor zorgen dat uw e-mailaccount correct werkt, dus het is absoluut noodzakelijk dat u uw DNS regelmatig scant en elke keer dat u webhosts verwisselt.

 1. Met WhatsMyDNS kunt u controleren of uw domeinnaam volledig is gepropageerd door servers over de hele wereld te scannen. Dit is handig als u net hosts heeft verplaatst en u er zeker van wilt zijn dat uw naamserverwijzigingen volledig zijn gerepliceerd.
 2. De DNSCheck-tool van Pingdom voert zes websitetests uit op uw DNS-instellingen om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn met uw zone.
 3. Uptrends biedt een handig DNS-rapport dat snel SOA-, NS-, A-, MX- en TXT-records scant.
 4. IntoDNS biedt een uitgebreid rapport over elk aspect van de DNS van uw website en benadrukt duidelijk fouten of aspecten die kunnen worden verbeterd.
 5. ViewDNS biedt een verzameling DNS-tools voor webmasters. Controleer of uw site niet beschikbaar is, open uw DNS-records of vind alle sites die uw naamservers delen. U kunt ook controleren of uw site is geblokkeerd in China of Iran.

Zorg ervoor dat uw site er geweldig uitziet op mobiel

Mobiele apparaten nemen in aantal toe, dus u moet ervoor zorgen dat uw website er goed uitziet op telefoons en tablets. Dit maakt bezoekers blij en maakt uw site gebruiksvriendelijker. Google rangschikt ook mobielvriendelijke sites hoger dan sites die niet voor mobiel zijn geoptimaliseerd, dus het is een goed idee om elke keer dat u uw thema aanpast grondige controles uit te voeren.

 1. De mobielvriendelijke test van Google bepaalt of uw site er goed uitziet op mobiele apparaten.
 2. MobiReady laat u zien hoe uw site eruitziet op verschillende soorten mobiele apparaten.
 3. Screenfly laat je zien hoe je website eruit ziet bij verschillende schermresoluties. U kunt specifieke apparaten selecteren om precies te zien wat gebruikers in hun browservenster zien.
 4. MobileTest.me geeft uw website weer in een mobiele emulator; kies uit een reeks apparaten en besturingssystemen. U kunt op precies dezelfde manier met uw site communiceren als wanneer u deze echt op dat apparaat zou bekijken, zodat u een volledig realtime voorbeeld heeft van hoe het wordt weergegeven.
 5. De Responsive Design Tester van BrowserStack laat u zien hoe uw website eruitziet op verschillende apparaten. Draai door de landschaps- en portretmodus en maak screenshots van uw site zoals deze op dat apparaat wordt weergegeven. (U moet zich aanmelden voor een gratis proefperiode om deze te gebruiken.)
 6. Met iPadPeek kunt u op internet surfen met een virtuele iPad of iPhone.
 7. AmIResponsive toont een snelle preview van een URL in vier verschillende schermformaten.
 8. De mobileOK-checker van W3C biedt een eenvoudige mobielvriendelijke test.

Controleer en corrigeer codefouten

Codefouten kunnen grote schade aanrichten aan uw website, wat van invloed is op de lay-out, functionaliteit of snelheid. Zelfs als je een bekwame programmeur bent, kun je onbewust fouten maken wanneer je nieuwe thema’s en plug-ins installeert. Deze controleurs scannen snel uw HTML-, CSS- en scripttalen om binnen enkele seconden validatiefouten op te sporen.

 1. HTML Validator Pro is een kwaliteitstester voor uw site; het scant de HTML-code van de site om er zeker van te zijn dat deze geldig is. Het controleert ook de spelling wanneer het uw site scant.
 2. De W3C CSS Validation Service controleert uw live CSS-code op fouten.
 3. Er is ook een W3C-validatieservice voor HTML, XHTML, SMIL en MathML.
 4. HTML Tidy scant automatisch HTML-bestanden op mogelijke verbeteringen.
 5. JSFiddle biedt proactief websitetests van uw JavaScript, HTML en CSS voordat u ze op uw site implementeert. Voer uw code in de verschillende scriptvakken in en test deze in realtime, en kopieer vervolgens de resulterende scripts naar uw site wanneer u klaar bent.

Meet gebruikerservaring en bruikbaarheid

De mening van een webmaster over zijn eigen website zal vaak sterk verschillen van de mening van een bezoeker. Gebruikerservaring (UX) is de sleutel om te begrijpen hoe aangenaam uw website is, terwijl bruikbaarheid een maat is voor hoe gemakkelijk het is om een ​​taak te voltooien. UX en bruikbaarheid zijn complex, dus veel van deze services gebruiken echte mensen.

 1. TryMyUI biedt u de kans om een ​​echte persoon te observeren die uw site gebruikt. U betaalt een vergoeding voor elke gebruiker die bezoekt, en in ruil daarvoor krijgt u een audio- en video-opname van hun ervaring. U kunt ook een vragenlijst maken die de gebruiker kan invullen. (U kunt als proef gratis een enkele gebruikerstest krijgen.)
 2. UsabilityHub geeft u de kans om de eerste indruk van een bezoeker van uw site vast te leggen met behulp van de FiveSecondTest-tool. Het biedt ook first-click-, navigatie- en A / B-ontwerptests, plus de kans om feedback te verzamelen in een vragenlijst. Basistests voor websites zijn gratis (registratie vereist) en er is ook een professionele versie beschikbaar.
 3. LuckyOrange neemt video op van het bezoek van elke gebruiker, zodat u precies kunt zien waar ze naar hebben gekeken en hoe ver ze over de pagina hebben gescrold. Het doel is om probleemgebieden uit te zoeken, waar mensen vast komen te zitten of gefrustreerd raken op uw site. (Vereist registratie.)

Verzamel statistieken over de prestaties van uw site

Om uw website continu te verbeteren, controleert u regelmatig uw statistieken en rapporten. Analytics vertelt u wat er in het verleden is gebeurd, zodat u het kunt aanpassen en verbeteren op basis van bewijs. Je hebt waarschijnlijk ten minste één statistiekenpakket geïnstalleerd, maar het is een goed idee om er ten minste twee naast elkaar te laten werken, omdat elk een iets ander beeld geeft.

 1. Google Analytics is de gratis tool voor webanalyse die elke site-eigenaar moet gebruiken. De installatie duurt een paar minuten, maar verzamelt enorme hoeveelheden gegevens over gebruikersgedrag en sitestatistieken.
 2. LuckyOrange heeft een Heat Maps-tool die de locatie van elke klik of tik detecteert. Het geeft deze visueel weer in de lay-out van uw website, zodat u kunt zien waar mensen het meest op klikken – en de gebieden die worden genegeerd. (Gratis proefversie is beschikbaar.)
 3. WordPress heeft zijn eigen Statistieken-tool die gegevens biedt over de inhoud en prestaties van uw site. Het is een geweldige manier om te zien welke posts goed presteren en welke geen grip krijgen. Deze statistieken kunnen direct worden ingeschakeld als je WordPress.com gebruikt
  . Om ze te gebruiken op een door uzelf gehoste WordPress-installatie, installeert u gewoon de JetPack-plug-in en sluit u deze aan op een gratis WordPress.com
  account.
 4. Statcounter verzamelt gegevensrijke statistieken en rapporteert ze in realtime. Het is gratis voor kleine websites met minder dan 9.000 pagina’s per dag, hoewel je alleen toegang hebt tot gedetailleerde gegevens van de laatste 500 bezoekers.
 5. Als u AdWords gebruikt, moet u het rapport Zoektermen van AdWords naast uw analysetools gebruiken. Het geeft details over de zoekwoorden die mensen gebruikten toen ze op een PPC-advertentie klikten. Dit is een essentieel rapport voor iedereen die AdWords gebruikt, omdat u hiermee irrelevante zoekopdrachten kunt zien en ze kunt omzetten in uitsluitingszoekwoorden.

Houd uw site veilig

Websitebeveiliging staat als laatste op onze lijst, maar het mag geen bijzaak zijn. Strenge beveiliging is essentieel om hackers buiten de deur te houden en te voorkomen dat uw IP op de zwarte lijst wordt geplaatst voor spam.

 1. Sucuri scant uw website op schadelijke malware en laat u weten of uw site op de zwarte lijst is gezet. Er wordt ook gecontroleerd of uw software verouderd is.
 2. Waarom geen hangslot? helpt bij het diagnosticeren van problemen met SSL-certificaten en biedt een lijst met onveilige items op uw site.
 3. ScanMyServer biedt websitetests voor malware, SQL-injecties en XSS.
 4. WebCheck.Me waarschuwt u als uw server niet correct is geconfigureerd en scant ook op virussen en malware.
 5. Unmask Parasites waarschuwt u als het verborgen malwarelinks vindt die vaak erg moeilijk te lokaliseren zijn.

Verbeter uw website voortdurend

Het is moeilijk om een ​​website te beheren en voor veel van deze websitetests is tijd nodig. Maar hoe eerder u begint met het meten van succes, hoe sneller u ernstige problemen zult ontdekken. Dat kan een enorm verschil maken in de manier waarop uw bezoekers u zien, en het kan helpen om uw inkomen te verhogen en de kans op een ramp te verkleinen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map