50 waanzinnige feiten over Bitcoin

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


50 waanzinnige feiten over Bitcoin

Sinds de oprichting in 2008 is Bitcoin in virtuele valuta het onderwerp geweest van eindeloze geruchten, beoordelingen en speculaties. Maar ondanks een gestage stroom van nee-zeggers en problemen met diefstal, blijft de Little Crypto-Currency That Could meezingen. Net als veel andere fenomenen die de aandacht van het publiek trekken, wordt Bitcoin omringd door personages die rechtstreeks uit lange verhalen komen – geluksvogels, de schijnbaar vervloekte en schetsmatige ne’er-do-wells plannen om het zuurverdiende geld van andere mensen te nemen.

Vol schaduwrijk mysterie en heldere belofte, blijft Bitcoin pers, lof en pessimisme aantrekken, zelfs terwijl de moderne markt worstelt met de potentiële impact van een valuta waarvan het bestaan, laat staan ​​functionaliteit, moeilijk vast te pinnen is.

Een groot deel van de Bitcoin-mythos is te herleiden tot zijn mysterieuze oorsprong. De persoon die ‘s werelds toonaangevende virtuele valuta heeft gemaakt, is misschien een toepasselijk cijfer. Hoewel Satoshi Nakamoto al lang wordt erkend als de maker van Bitcoin, is er bijna niets bekend over de identiteit van de persoon (of personen) die onder deze naam opereert, buiten de waarschijnlijkheid van zijn enorme rijkdom. Dit heeft internet speurneuzen er niet van weerhouden om een ​​aantal behoorlijk geavanceerde technologie aan het werk te zetten om enig licht te werpen op Nakamoto’s identiteit, maar voor nu blijven de mist van tijd en technologie de raadselachtige maker van Bitcoin beschermen.

Een ander aspect dat tot controverse en vermoeden leidt, is de reeks fysieke en financiële beperkingen die verbonden zijn aan een valuta die allesbehalve concreet is. Dankzij een beperking die is ingebouwd in het kernalgoritme, kunnen er slechts 21 miljoen Bitcoins worden gedolven. Dat lijkt misschien een relatief klein aantal in vergelijking met andere valuta’s, maar aangezien elk blok kan worden verdeeld in acht of tien decimalen, kunnen fractionele waarden snel oplopen – en dat doen ze ook -.

De beperkingen kunnen binnenkort strenger worden getest, aangezien de valuta in 2014 in de Verenigde Staten zijn eigen geldautomaten zal hebben. Consumenten die er misschien niet bekend mee zijn, kunnen binnenkort Bitcoins kopen, verkopen, verzenden en uitgeven op de lokale supermarkt of benzinestation, waardoor de beschikbaarheid van Bitcoin wordt verspreid en het een beetje minder mysterieus lijkt voor John en Jane Q. Public.

Hoewel een grotere bekendheid gebruikers ongetwijfeld zal helpen bij het onderwijzen van Bitcoin, zal ‘s werelds toonaangevende virtuele cryptovaluta waarschijnlijk controverse en vermoedens blijven genereren lang nadat de laatste Bitcoin is gewonnen in of rond het jaar 2140.

50 Bitcoin-feiten

PS. Bekijk ons ​​bericht over verwijzingsprogramma’s die uitbetalen in bitcoin!

Afschrift: 50 waanzinnige feiten over Bitcoins

Het valt niet te ontkennen dat journalisten ter wereld op dit moment dol zijn op Bitcoin. De stijgingen en dalingen van de virtuele valuta worden goed gedocumenteerd. Maar als je je een beetje overweldigd voelt door dit alles, hier zijn 50 feiten die je alles zullen vertellen over Bitcoin-gerelateerd.

Bitcoin door de jaren heen … Hoe de valuta begon en wat er sindsdien mee is gebeurd.

 1. Satoshi Nakamoto – Het pseudoniem van de maker (s) van Bitcoin.
 2. 2008 – Het jaar waarin Bitcoin is uitgevonden door Satoshi Nakamoto.
 3. 12 januari 2009 – De eerste Bitcoin-transactie. Satoshi Hal Finney..
 4. 1 miljoen – Het aantal Bitcoins waarvan werd gedacht dat het door Satoshi Nakamoto werd gewonnen in de begintijd van de valuta.
 5. Mystery Man? – Er zijn talloze pogingen gedaan om de ware identiteit van de maker (s) van Bitcoin te achterhalen.
 6. Vijf jaar – De tijd die een Bitcoin nodig heeft om van $ 0 naar $ 1.000 te gaan (£ 613).
 7. 3.600 – Het geschatte aantal nieuwe Bitcoins ‘gemined’ elke dag.
 8. Litecoins – Een concurrent van Bitcoin, die verschillende ‘technologie’ gebruikt voor mijnbouw.
 9. Meer dan 20.000 – Het aantal computers dat werkt aan het minen van nieuwe Bitcoins.
 10. 21 miljoen – Het maximale aantal Bitcoins dat ooit kan bestaan.
 11. 2041 – Het jaar waarin vermoedelijk de laatste Bitcoins worden gewonnen.
 12. 64% – Het aantal Bitcoins dat op accounts staat die niet zijn aangeraakt sinds de valuta is begonnen.
 13. 31.000 – Het aantal regels computercode achter Bitcoin.
 14. Munten – Fysieke Bitcoins werden in 2011 op de markt gebracht door een bedrijf in de Verenigde Staten.
 15. Shut down – Het muntbedrijf achter fysieke Bitcoins sloot zijn winkel nadat de Amerikaanse schatkist lucht kreeg van zijn acties.
 16. Alderney – Het eerste rechtsgebied dat plannen aankondigde om fysieke Bitcoins te slaan.
 17. Geschiedenis – In tegenstelling tot gewoon geld, heeft elke Bitcoin een gedetailleerde geschiedenis, wat het moeilijk maakt om te vervalsen of te repliceren.

Winnaars en verliezers: sommige mensen hebben veel gewonnen; sommigen hebben een klein fortuin verloren.

 1. Diefstal: een journalist uit Bloomberg kreeg in december 2013 een bitcoin op live-tv. Het werd prompt gestolen door een kijker.
 2. £ 4,6 miljoen ($ 7,5 miljoen) – De waarde van Bitcoins opgeslagen op de harde schijf van James Howells toen hij deze per ongeluk weggooide en in 2013 naar een stortplaats in Wales stuurde.
 3. £ 17 ($ 28) – De oorspronkelijke waarde van de Noorse Kristoffer Koch’s Bitcoin-investering, die tegen de tijd dat hij zich herinnerde dat hij hem had gekocht, was meer dan £ 500.000 waard.
 4. Jet Li – De acteur wiens goede doel een donatie in Bitcoin heeft ontvangen, waardoor de valuta onder de aandacht van China komt.
 5. WikiLeaks – De klokkenluiderswebsite wendde zich tot Bitcoins voor donaties nadat de toonaangevende geldtransferbedrijven weigerden ermee om te gaan.

De plaats van Bitcoin in de wereld: de valuta heeft ups en downs gekend en is niet ieders favoriete ding.

 1. Vancouver – Deze Canadese stad pochte ‘s werelds eerste Bitcoin-geldautomaat.
 2. Wisselkoersen – Sommige toonaangevende websites voor het wisselen van valuta vermelden Bitcoin naast andere valuta’s.
 3. Thailand – Dit land was de eerste die Bitcoin verbood. Dit gebeurde in juli 2013.
 4. Argentinië – Dit land zag een stijging in Bitcoin toen zijn eigen valuta een enorme inflatie kende.
 5. 80% – Het is bekend dat het percentage van zijn waarde Bitcoin in slechts een paar dagen verliest.
 6. Goud – Een enkele Bitcoin werd in november 2013 korter waardevol dan een ons goud.
 7. $ 1.250 (£ 764) – Bitcoin’s hoogste waarde ooit, die in november 2013 werd bereikt.
 8. $ 7 (£ 4,30) – de laagste waarde van Bitcoin in de afgelopen jaren. Het zakte in augustus 2011 naar dit niveau.
 9. 4 cent (2p): de waarde van een Bitcoin begin 2010, een jaar na de lancering.

The Silk Road: deze geheime website werd gebruikt om allerlei illegale items te verhandelen voordat deze werd afgesloten – het gebruikte voornamelijk Bitcoins voor transacties.

 1. Dread Pirate Roberts – Het pseudoniem van de operator van de Silk Road-website, die naar verluidt zeven procent van al zijn Bitcoin-verkopen voor zijn rekening nam.
 2. Ross Ulbricht – De man werd gearresteerd op verdenking van het leiden van de zijderoute en vergaarde een fortuin in Bitcoin door zijn illegale activiteiten.
 3. 5% – Het percentage van ‘s werelds Bitcoin in eigendom van de FBI, na de sluiting en inbeslagname van de online zijderoute Silk Road.
 4. 80% – De hoeveelheid Dread Pirate Roberts ‘Bitcoins die nog niet in beslag is genomen door de Amerikaanse autoriteiten.
 5. 5% – 5% – Het percentage van de Bitcoin-economie waarvan wordt aangenomen dat het is verzonnen door de Zijderoute voordat het werd gesloten.

Koopkracht: een idee van wat u wel en niet kunt doen met uw Bitcoins.

 1. Lamborghini – Het eerste autobedrijf dat Bitcoins accepteert in ruil voor auto’s.
 2. Kreuzberg – Een deel van Berlijn dat zichzelf heeft gevestigd als een Bitcoin-vriendelijk winkelgebied.
 3. 2012 – Het jaar waarin Manchester’s eerste Bitcoin-vriendelijke winkel – een gemiddelde winkel op de hoek – de valuta begon te gebruiken.
 4. Ruimte – De verste plaats waar je met Bitcoins kunt reizen dankzij Virgin Galactic.
 5. Mel B – De voormalige Spice Girl werd de eerste muzikale artiest die Bitcoin accepteerde als betaling voor haar muziek.
 6. Limousines – Kunnen in bepaalde delen van de VS worden gehuurd met Bitcoins.
 7. Pizza’s – Kan in Nederland gekocht worden met Bitcoins.
 8. China – Banken mogen in december 2013 niet in Bitcoin handelen.
 9. 200.000 – Het laagste aantal Bitcoins dat elke dag bij transacties wordt gebruikt.
 10. 10.000 – Het aantal Bitcoins dat één man in 2010 ruilde voor een pizza. Die 10.000 Bitcoins zouden in december 2013 meer dan $ 7 miljoen waard zijn (£ 4,28 miljoen)..
 11. Black Friday: meer dan 200 bedrijven hebben in 2013 een Bitcoin ‘Black Friday’ -verkoopevenement gehouden.
 12. Huisverkoop: een man in New York heeft zijn huis in december 2013 te koop aangeboden voor $ 799.000 (£ 488.000) … of het equivalent in Bitcoins.
 13. OKCupid: Met deze datingsite kunt u uw potentiële geliefde ontmoeten – het accepteert ook Bitcoins.
 14. Sandwiches: kunnen met Bitcoins worden gekocht bij een enkele vestiging van Subway in de Verenigde Staten.

Dus als u overweegt om te speculeren over de Bitcoin-buzz, lees dan deze vijftig feiten opnieuw en kijk of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

Bronnen

 • De miljard dollar Bitcoin-achtbaan – america.aljazeera.com
 • Bitcoins – algemeen bekend en algemeen verkeerd begrepen – articles.latimes.com
 • James Howells zoekt naar harde schijf – bbc.co.uk
 • Bitcoin Virtual Currency Breaks $ 1.000 Mark – bbc.co.uk
 • Bitcoin zinkt nadat China de uitwisseling van yuan beperkt – bbc.co.uk
 • Bitcoin – Experts botsen over de crypto-valuta – bbc.co.uk
 • China verbiedt banken om Bitcoin Trade af te handelen – bbc.co.uk
 • De eerste Bitcoin-geldautomaat ter wereld wordt geopend – bbc.co.uk
 • Alderney Bitcoin-valuta – bbc.co.uk
 • Five Held over Bitcoin Scams – bbc.co.uk
 • Bitcoin staat nu bovenaan $ 1.200 – blogs.wsj.com
 • Koop My House in Bitcoin – blogs.wsj.com
 • Bitcoin-prijs zoomt door $ 1.000 – cbsnews.com
 • Bitcoin verboden in Thailand – cnbc.com
 • Bitcoin raakt de weg – cnbc.com
 • Nu kunt u auto’s kopen met Bitcoin – dailymail.co.uk
 • De aankoop van Bitcoin Pizza – forbes.com
 • De andere kant van de Bitcoin – Independent.co.uk
 • De banksector begint dichterbij te komen op Bitcoins – latimes.com
 • Corner Shop omarmt Bitcoin – mancunianmatters.co.uk
 • Mel B accepteert Bitcoins – melaniebrown.com
 • Virgin Galactic accepteert Bitcoin – metro.co.uk
 • 8 dingen die u kunt kopen met Bitcoins – money.cnn.com
 • Inzetten op de Bitcoin Buzz – nasdaq.com
 • Zijn fysieke Bitcoins legaal – news.cnet.com
 • De crypto-valuta – newyorker.com
 • Silk Road-oprichter Ross Ulbricht Denied Bail – telegraph.co.uk
 • Bitcoin-prijs keldert – theguardian.com
 • De meerderheid van de Bitcoins van Silk Road blijft mogelijk niet in gebruik – theguardian.com
 • Bitcoin – De Berlijnse straten waar u kunt winkelen met virtueel geld – theguardian.com
 • Bitcoin Hits New High – theguardian.com
 • The Race to Unmask Bitcoin’s Creator (S) – Thewire.com
 • Vijf verrassende feiten over Bitcoin – washingtonpost.com
 • XE Live wisselkoersen – xe.com
 • Geschiedenis – en.bitcoin.it
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me