Slik sikkerhetskopierer du WordPress-bloggen din

Formidling: Din støtte hjelper med å holde nettstedet i gang! Vi tjener et henvisningsgebyr for noen av tjenestene vi anbefaler på denne siden.


Det er tilrådelig å holde flere sikkerhetskopier av WordPress-nettstedet ditt hvis du ønsker å unngå driftsrelaterte katastrofer i fremtiden. Og tro meg, det er mange potensielle minefelt der ute: WordPress-oppgraderinger kan mislykkes, plugins kan ødelegge installasjonen din, skruppelløse hackere kan ta ned nettstedet, kjæledyr kan gå over tastaturet mens du kliner på serveren (jeg har vært der) og for ikke å nevne den overdrevne kontor junior som tilfeldigvis overskriver nettstedets tema mens han FTP.

Å beholde sikkerhetskopier er en nødvendighet hvis nettstedet ditt bringer baconet hjem. Hvis du ikke kan gjenopprette e-handelsbutikken eller tilknyttet nettsted, vil du slå hardt økonomisk – og la oss ikke glemme brukerne her: enhver nedetid kan teste selv de mest lojale kunder.

Uansett hva du bruker WordPress-nettstedet ditt til, vil du ta regelmessige sikkerhetskopier gjøre livet enklere hvis / når katastrofen rammer – og det er ikke bare WordPress-nybegynnere som trenger å minne om sikkerhetskopiering!

Du finner en rekke forskjellige måter å sikkerhetskopiere WordPress-installasjonen på, fra den mer arbeidskrevende manuelle eksporten på serveren til det enkle alternativet å ansette en tredjepart for å ta seg av ting for deg.

Nedenfor skal vi gå gjennom hver løsning i detalj:

# 1 Full manuell sikkerhetskopiering

Pro: Sikkerhetskopiering av nettstedet ditt manuelt er gratis, ganske enkelt å gjøre, og det vil ikke ta det mer enn 10 minutter å fullføre på et lite til mellomstort nettsted.

Ulemper: Eksport av data og sikkerhetskopiering av filer kan føles fremmed for de som har liten opplevelse av nettstedet (hvis dette er tilfelle, er sannsynligvis en av de to andre løsningene noe for deg).

Dette er hva du trenger å gjøre:

a) Logg deg på WordPress-kontoen din og naviger til verktøy > eksport > “Alt innhold”. Her kan du laste ned en xml-fil med innlegg, sider, kommentarer, tilpassede felt, kategorier og tagger. (Du kan senere importere fra den samme menyen hvis nødvendig.)

b) Dernest er det viktig at du lager en kopi av alle filene på serveren din. Dette inkluderer alt fra plugins til temaer, skriptene til bilder. Den enkleste måten å gjøre dette på er å ta en kopi av nettstedet ditt via FTP og laste det ned til datamaskinen din. Det er fornuftig å holde et annet eksemplar trygt ‘i skyen’ også, kanskje på DropBox eller Google Drive.

C) Deretter må du ta en kopi av MySQL-databasen – det er her hoveddelen av WordPress-dataene og -innstillingene er lagret, så det er viktig at du tar en kopi for oppbevaring. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å logge på CPanel eller Plesk (eller tilsvarende som brukes på serveren din) og deretter navigere til phpMyAdmin og eksportere en kopi av tabellene (der informasjonen er lagret). WordPress Codex forteller deg nøyaktig hvordan du gjør dette her.

Pro-tips: Det er mange tutorials der ute som forklarer hvordan du kjører “cronjobber” på serveren. Dette er oppgaver som er automatisert av serveren på et angitt tidspunkt. Du kan for eksempel programmere serveren din til å lage en database-sikkerhetskopi for deg hver uke. Klikk her for en veiledning.

# 2. Bruk et WordPress-plugin

Dette er en perfekt løsning for de med begrenset tid, ferdigheter eller tålmodighet. Hvis du forstår hvordan du installerer en plugin, er du stort sett sortert.

De mest foretrukne backup-pluginene i WordPress-samfunnet er sannsynligvis BackWPup. Denne pluginen vil opprette en kopi av den komplette installasjonen og lagre den på serveren din eller foretrukket skylagringssystem. Det vil ta sikkerhetskopi av databasen din, xml-eksport, plugins og filer. I tillegg kontrollerer, reparerer og optimaliserer du databasen. Praktisk!

Det er en proversjon også, som tilbyr førsteklasses støtte og en rekke andre avanserte funksjoner.

Andre plugins inkluderer: Backup og WP-DB Backup

# 3. Tredjeparts løsning

Å betale en tredjepart er sannsynligvis den enkleste måten å sikre at nettstedet ditt blir sikkerhetskopiert riktig på regelmessig basis.

Personlig bruker jeg en betalt konto på ManageWP, som lar meg ta sikkerhetskopi av 5 forskjellige WordPress-installasjoner med et klikk på en knapp. ManageWP gir deg muligheten til å velge om du bare vil sikkerhetskopiere databasen, eller databasen og alle filene. Jeg har også en sikkerhetskopi av databasene mine automatisk lastet opp til DropBox hver dag. En betalt konto starter fra $ 0,70 per måned. En rekke lignende WordPress-styringssystemer tilbyr lignende alternativer, inkludert InfinateWP.

Hvis du leter etter en god, pålitelig sikkerhetskopieringstjeneste fra tredjepart, er VaultPress av Automattic et solid valg. Selvfølgelig er WordPress eid av Automattic, så du vet at du er i gode hender. Nettstedet tilbyr: “automatiserte sikkerhetskopier med enkle gjenopprettelser”, “daglige sikkerhetsskanninger med ett klikk reparasjoner” og “hjelp fra WordPress-eksperter”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map