Hur man installerar WordPress

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Att starta din egen webbplats idag är enklare än någonsin, men för att få bästa resultat lönar det sig att få hjälp.

Du behöver dock inte spendera massor av pengar på att anställa en programmerare eller webbdesigner för att skapa en bra webbplats. Det är enkelt att göra det själv, men det finns några fallgropar och vanliga misstag att undvika.

Vi har alla sett dåliga webbplatser runt om på nätet: Webbplatser som har glömliga eller olyckliga namn, är långsamma att ladda, svåra att använda eller helt enkelt ful.

Var inte byt för de allmänna misstagen – använd vår steg-för-steg-guide nedan för att skapa en snygg webbplats som bara fungerar med WordPress.

Varför WordPress?

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) som gör det enkelt att skapa webbplatser och bloggar. Programvaran är gratis att ladda ner och använda på din egen server efter att du har köpt din domän och webbhotell.

WordPress är den mest populära bloggplattformen och med goda skäl. Det gör det enkelt att köra din webbplats och blogg från en enkel instrumentbräda. Programvaran är gratis och öppen källkod och stöds av en enorm gemenskap av utvecklare, designers och bloggare. Med så många WordPress-experter där ute är det enkelt att få den hjälp du behöver.

Det finns också tusentals olika teman att välja mellan för att göra din webbplats framstående med ett unikt, professionellt utseende. WordPress kan också utökas med hjälp av plugins, vilket kan ändra webbplatsens standardbeteende eller lägga till alla typer av nya funktioner.

howtoinstallwordpressAll installation? Nu är det dags att läsa “hur man startar en blogg” -guide och våra innehållsidéer för bloggare.

Steg 1: Välj ditt domännamn

Att välja rätt domännamn ger din webbplats framgång ett stort uppsving, medan ett dåligt domännamn verkligen kan hålla dig tillbaka.

Dåliga domännamn kan göra att du tappar trafik och upprepar besökare. Om ditt domännamn är glömt, är det mindre troligt att dina besökare kommer ihåg dig och återkommer för att besöka din webbplats igen. Om det ser misstänkt ut som en skräppost-webbplats kommer de mycket mindre benägen att besöka i första hand.

De bästa domännamnen är korta och enkla och relevanta för ämnet på din webbplats. Grafiken nedan ger fler tips om hur du väljer ett bra domännamn.

Steg 2: Välj en värd

En dålig webbhotell kan innebära att din webbplats laddas mycket långsamt för besökare eller till och med kraschar helt. En bra, pålitlig webbhotell kommer att se till att din webbplats alltid är uppladdad och laddas snabbt så att dina besökare inte är frustrerade.

Steg 3: Installera WordPress

Det finns flera metoder för att installera WordPress-programvaran, vissa enklare än andra.

Vi rekommenderar att du väljer en webbhotell som tillhandahåller ett installationsklick med ett klick. Detta innebär att när du skapar ditt webbhotellkonto kan du logga in och installera WordPress med bara ett klick på en knapp.

Om din webbhotell inte erbjuder det här alternativet, eller om du föredrar att installera programvaran manuellt, kolla in stegen nedan för att göra det. WordPress erbjuder en berömd “5-minuters installation”, även med det manuella alternativet. Det kan ta lite längre tid än 5 minuter, men det är fortfarande ganska snabbt och enkelt att göra.

Steg 4: Konfigurera din WordPress-webbplats

När du först har installerat WordPress, vill du logga in på din instrumentpanel och ändra några av standardinställningarna för att få en säkrare, optimerad webbplats.

Att ändra dina användarinställningar hjälper till med din webbplatssäkerhet, och standard-webbadresserna för dina framtida blogginlägg kan ändras för att optimera din webbplats för sökmotorer.

Det finns flera andra inställningar som du bör ta en titt på innan du börjar blogga, eftersom några av dem kan vara svåra att ändra när din webbplats har etablerats. Bilden nedan leder dig genom de optimala inställningarna för din nya blogg.

Steg 5: Installera plugins

WordPress fungerar bäst när du installerar plugins för att ge det de funktioner och verktyg du behöver. Det finns några standard plugins som vi rekommenderar att du installerar, inklusive:

 • Yoast SEO
 • Akismet
 • Kontaktformulär 7

… och andra – se nedan.

Steg 6: Välj ditt tema

Nu kan du välja ett tema för att ge din webbplats ett annat utseende. Standardtemat är trevligt, men du vill inte se ut som alla andra WordPress-bloggar där ute.

För en verkligt framstående, professionell webbplats, fundera på att köpa ett premiumtema. Premium-teman har också stöd, så du kan be om hjälp om du har problem med att få din webbplats att se ut som du vill.

Steg 7: Skapa ditt innehåll

Nu är din webbplats helt klar och du är redo att börja blogga!

Har du förslag på andra visuella tutorials som vi borde göra? Låt oss veta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map