Bloggidéer: 49 bitar av vintergrönt innehåll

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Vad har dina favoritbloggar gemensamt? Trots ämnet och kvaliteten på innehållet kommer de nästan säkert att bygga en läsekrets genom att publicera tidlösa artiklar: information som läsarna hänvisar till om och om igen, och artiklar som kopplar in nya läsare hela tiden.

Detta innehåll kallas vintergrönt innehåll. Liksom tallar som aldrig förlorar sin färg, är vintergröna artiklar relevanta i åratal.

Bygga vintergröna strategier

Vintergröna artiklar bör utgöra ryggraden i varje blogg, inklusive din. Men vintergrönt innehåll är inte lätt att komponera. Många bloggar publicerar kortvarigt innehåll, till exempel nyheter, som helt enkelt inte får in läsare när ämnet är “gammal hatt”.

För att vara vintergrönt måste innehåll kryssa i en eller flera av dessa rutor:

 • Mycket ‘Google-kapabel’: bör svara på vanliga frågor som ständigt är relevanta för sökare
 • Intressant länge sedan publiceringsdatumet
 • Dra i trafiken konsekvent under månader eller år
 • Saknar ett utgångsdatum

Om det görs rätt är vintergrönt innehåll den bästa investeringen du kan göra. Det stärker Search Engine Optimization (SEO), hjälper till med att bygga länkar och ser till att Google ser din blogg som en källa till kvalitetsinformation.

Hitta vintergröna idéer

Det är inte lätt att komma med idéer för att fylla din vintergröna innehållskalender. För att hjälpa till har vi sammanställt 50 vintergröna idéer. Oavsett ditt företag eller din nisch bör du kunna välja 10-20 och blogga om dem direkt.

 1. Granska de tjänster du använder varje dag. Andra företagare vill veta om tjänster är värda att använda, så dela din erfarenhet och berätta för dem.
 2. Publicera topptips som hjälper människor att förstå din bransch. Ditt mål är att anpassa dessa tips till kunder – människor som så småningom kommer att köpa från dig – inte dina kamrater.
 3. Använd Google Trends för att hitta ämnesidéer som är på väg upp – inte minskar. Trenderna är tidskänsliga, men vissa är på en resa för att bli vintergröna. Fånga dem tidigt och bygga på den trafikpotentialen.
 4. Tänk på nischämnen. Dessa kommer att locka ett stadig intresse, och du kommer att ha mycket liten konkurrens om nyckelorden.
 5. Definiera akronymer som är vanliga i din arbetslinje. Dina kunder undrar förmodligen vad de menar.
 6. Täck ett relevant historiskt eller kulturellt ämne i detalj. Alla behöver fakta och siffror i en hast; det är därför alla vet om Wikipedia.
 7. Skriv hjälpdokument. Välj nyckelord noggrant så att ditt hjälpinnehåll kommer att visas i Googles sökningar efter dessa produkter och tjänster. Håll det också relevant för ditt företag.
 8. Serialisera en handledning över flera inlägg. Serialisering av innehåll är ett bra sätt att bygga interna länkar.
 9. Definiera tekniska termer. Dina läsare kämpar med annat innehåll utan definitioner, så en teknisk definitionblogg är ett bra sätt att få länkar från din egen blogg och andra människors.
 10. Skriv om vintergröna videor. Välj något relevant från YouTube, bädda in det och lägg till ditt eget snurr i ett blogginlägg. Roliga kattvideor är ett av de bästa exemplen på vintergröna innehåll på webben.
 11. Täck historien för ett sportevenemang. Det kommer att få trafik i flera år och kommer inte att datuma om det är rätt.
 12. Publicera en podcast det kommer att stå tidens test. Ljudinnehåll är relativt enkelt att producera; bara undvika att prata om aktuella frågor.
 13. Lista användbara resurser för andra företagare. Lista inlägg är alltid mycket läsbara om de är strukturerade korrekt, och folk kommer att bokmärka ett välstrukturerat inlägg.
 14. Skriv vanliga frågor om ditt företag eller din bransch. Få inspiration från inlägg på sociala medier och befintliga användare eller kunder.
 15. Publicera ett inlägg om dig själv och dina färdigheter. Människor är i sig nyfiken och kommer att njuta av att ta reda på mer om dig.
 16. Hämta inspiration från ögongröna ämnen. Om du vill bygga trafik är det inte det bästa sättet att blogga om nyheterna, men att publicera analys efter en stor händelse kan ge dig vintergrön trafik
 17. Skriv om årliga evenemang som kommer att komma runt år efter år. Även om säsongsbloggarna inte är vintergröna på kort sikt, kommer de att få spikar i trafiken varje gång det datumet rullar runt i kalendern.
 18. Publicera klientutlåtanden. Vittnesmål är ett bra sätt att inspirera till förtroende för dina produkter och tjänster, och de kan vara en bra källa till nyckelord med lång svans.
 19. Forska och skriva en mördare biografi. Gör det relevant för ditt företag genom att välja en branschlegend eller trailblazer.
 20. Skriv ordlistor över termer. Detta är en annan typ av lista inlägg, och de kan vara bra för inkommande länkar såväl som organisk söktrafik. Försök bara att skriva lite innehåll om varje ordlistedefinition för att massa upp inlägget.
 21. Samla en lista med flera bloggar om ett nischämne. Om detta hjälper till att bygga en publik kan du göra det till en vanlig funktion.
 22. Svara på dina nya kunders frågor i en blogg. Ofta skriver vi fantastiskt innehåll i e-postmeddelanden som bör publiceras för alla att njuta av.
 23. Skriv en fallstudie. Det är bäst att marknadsföra din relation med en klient som du arbetar med på lång sikt så att innehållet aldrig går ut.
 24. Skapa en lista med användbara resurser för en nybörjare startar upp i din bransch. Att hjälpa andra är ett bra sätt att bygga förtroende och dela.
 25. Skriv strategier för vanliga problem. Att spara pengar, gå ner i vikt, byta jobb och balansera affärsbudgetar är alla fantastiska ämnen.
 26. Skriv om produkt- eller tjänstefunktioner i detalj. Detta kan hjälpa dig att förstärka de värdefulla nyckelorden med lång svans.
 27. Visa hur du arbetar och din strategi för att vara produktiv. Många företag stannar för att människor tappar fart, så motiverande bloggar kan hjälpa till att dra trafik från en bred publik.
 28. Skriv om annat tidlöst innehåll det kan vara användbart för dina läsare. Kokböcker och referensböcker är bra exempel.
 29. Publicera humoristiska insikter i din bransch. Bloggar som får människor att skratta är fantastiska kandidater för social delning.
 30. Serialisera din e-bok. Dela upp innehållet i separata bloggar, var och en med en länk till PDF-versionen.
 31. Berätta historien om ditt företags största resultat. Självpromotering är ingen dålig sak.
 32. Tänk på ett pågående erbjudande att marknadsföra, till exempel en gratis gåva eller en kupongkod. Folk söker alltid efter rabatter och erbjudanden innan de gör ett köp.
 33. Publicera ett recept (om det är relevant för ditt företag!). Recept blir aldrig gamla.
 34. Skriv om dessa jargongtermer som dina nya kunder kämpar med. Att förklara bakgrunden bakom jargongen hjälper den att sjunka in.
 35. Skriv ett årligt inlägg om ett ämne som kan uppdateras varje år som följer. Ett bra exempel är en årlig personalundersökning, branschrapport eller forskning.
 36. Publicera en kundundersökning utan slutdatum. Detta kan vara mycket användbart för att få feedback från potentiella kunder.
 37. Skapa en utbildning på Udemy och länka till det från din blogg. Människor älskar att lära sig självständigt online, särskilt om kursen är gratis.
 38. Bust myter om din bransch. Du har unik insiderkunskap – så använd den!
 39. Skriv om “kända fel” med enheter eller utrustning som du använder i ditt jobb. Om du har en lösning kommer du att få in trafik från personer med samma problem.
 40. Publicera en intervju med en tankeledare i din nisch. Försök att sätta en redaktionell snurr på intervjun så att den läser som en tidningsartikel snarare än ett frågeformulär.
 41. Skriv om dina favorit “life hacks” för att få arbetet snabbare. Ökad produktivitet är ett ämne som alla älskar att läsa om.
 42. Har åtminstone ett sätt att skriva om jul på din blogg. Även det mest dunkla julämnet kommer att träffas när december närmar sig.
 43. Tänk på en vanlig synpunkt. Publicera din egen unika åsikt om ett ämne som har täckts djup av andra. Du kommer antagligen att kopplas till, förutsatt att du är ärlig om dina åsikter.
 44. Erbjuda 10 sätt att … göra något! Numrerade listor är bra för ständigt gröna innehållsidéer, och läsarna älskar dem eftersom de vet exakt hur mycket tid de behöver investera i att läsa inlägget.
 45. Skriv nybörjartips för nybörjare. Människor som behöver hjälp med något kan så småningom välja att anställa dig för att göra det åt dem.
 46. Bädda in presentationer och tidskriftsinnehåll med din egen synpunkt och kommentar. SlideShare och Scribd är båda stora resurser.
 47. Länk äldre relaterade inlägg tillsammans så de blir vintergröna som en grupp. Till exempel kan tidskänsliga inlägg bli mer användbara om de spårar en situation när den utvecklas.
 48. Redigera gamla inlägg på din blogg. Om du har publicerat artiklar som har blivit föråldrade kan du redigera artiklarna för att behålla det vintergröna innehållet samtidigt som du kasserar allt som är gamla nyheter.
 49. Skriv kvalitetsinnehåll. När det gäller blogginlägg är det ingen mening att skynda sig att skapa massor av tunt innehåll. Publicera inlägg som folk verkligen vill läsa, gilla och dela.

Take-Aways på Evergreen-innehåll

Vintergrönt innehåll är grunden för varje bra blogg. Eftersom Google kräver högre kvalitet investerar företagen mer, och det innebär att innehåll måste stå tidens test för att vara värt att publicera.

Om ditt innehåll aldrig blir föråldrat drar det alltid in nya läsare. Var specifik, var inte för teknisk och håll dig tätt vid din nisch. När din vintergröna innehållsstrategi är på plats behöver du aldrig oroa dig för att bygga trafik igen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map