Bästa bloggar och webbplatser om Ecuador 2017

Avslöjande: Ditt stöd hjälper till att hålla webbplatsen igång! Vi tjänar en remissavgift för några av de tjänster vi rekommenderar på denna sida.


Även om Ecuador kanske inte är övertygad som ett semestermål för många människor, är landet ganska populärt bland expats och resenärer.

Faktum är att det har varit den bästa destinationen i två år i rad 2014 och 2015 och har starka i tredje position som ett av de bästa länderna för att bo och arbeta utomlands.

Alausi, Ecuador

Ecuador är hem till ett rikt och mångfaldigt ekosystem som sträcker sig över Anderna, den Amazonian skogen och de vackra Galapagosöarna. Men det har också pittoreska kolonistäder. En sådan plats är Ciudad Mitad del Mundo (världens mellersta stad). Det ligger strax norr om landets huvudstad Quito. Besök den här platsen så kan du ha de officiella rättigheterna att skryta på norra och södra halvklotet samtidigt.

Med tanke på dess popularitet och den rika kulturen samlade vi upp de bästa bloggarna och webbplatserna om Ecuador. Om du funderar på att flytta dit eller besöka, och även om du bara vill lära dig mer om Ecuador, läs vidare!

Utlandar i Argentina

 • Upptäck Ecuador: den här bloggen är en måste-läsning för alla som vill flytta permanent till Ecuador. Utöver att granska populära turistattraktioner i Cuenca, har Frank och Angie också en detaljerad FAQ om staden och täcker några andra destinationer i Sydamerika. Deras blogginlägg inkluderar ofta videor som gör ett utmärkt jobb med att förmedla förstahandsupplevelse om livet i landet.
 • Life in Quito: täcker ämnen från för- och nackdelar med att bo i Ecuador, brottsfrekvenser, expat community, ekonomi och mycket mer. Bloggen gör ett bra jobb med att beskriva skillnaderna mellan den och USA tillsammans med ett roligt och informerat perspektiv.
 • Gringos utomlands: den största engelska bloggen om att bo och resa i Ecuador. Den täcker också alla platser som måste ses, fastighetsinformation och tips om språkinlärning. Deras fokus är på Cuenca-området.
 • Bo och gå i pension i Ecuador: Mark och Connie har gott om erfarenhet när det gäller att resa, efter att ha flyttat 34 gånger på 40 år. Deras reseventyr stannade när de flyttade till Ecuador där de nu bor i Cuenca och delar information om de bästa platserna att se och hur man kan bosätta sig som en ny expat.
 • Ecuador George: talar om att flytta till landet, tillsammans med annan information om att bo i och besöka landet. Om du vill ha en dos humor med information om hur du flyttar till Cuenca, kolla in den här webbplatsen.
 • Edd Said: Edd är rolig, omtänksam och underhållande. Hans personlighet lyser verkligen genom sina blogginlägg och han gör ett bra jobb med att dela användbar information om att bo i ett land där han inte plågas av rörelsessensorteknologi.
 • TravelnLass: en livstid för att resa och bo i fem olika länder. Och hon har gjort det solo och på en skugga budget. Under de senaste tre åren bodde hon i Cuenca, Ecuador. Hennes blogg är rolig och optimistisk. Hennes inlägg är jordnära och hennes uppdrag är att uppmuntra alla och alla att följa sina resedrömmar och göra dem till verklighet.
 • Ecuador Living in Paradise: denna blogg, författad av brittiska expat Si, täcker information om att flytta och bo i Manabi. Ämnen spänner från hans erfarenheter i olika delar av landet såväl som användbara tips för att överleva flytten och anpassa sig till utländska livet.
 • Vårt Ecuador-äventyr: Steve och Stacey bestämde sig för att göra det stora steget 2015, och förra året började de blogga om det. Deras blogg beskriver deras smidiga övergång till Cuenca tillsammans med deras perspektiv på varför de fattade beslutet att flytta. Deras nya insikter täcker både för- och nackdelar med att bo där.
 • Gringo Tree: detta kan vara en av de mest omfattande webbplatserna för expatliv i Ecuador. Webbplatsen täcker information om rörelse och boende samt recensioner och rekommendationer av olika attraktioner, boende och mycket mer.
 • Cuenca Highlife: den här webbplatsen erbjuder aktuella nyheter om livet i Cuenca tillsammans med ett avsnitt om annonser för att hitta det bästa boendet, transporten, försäljning av artiklar och mer.

Mat och dryck

 • Laylita: Layla är en ecuadoriansk nomad, som för närvarande bor i Seattle men bloggar regelbundet om den bästa maten landet har att erbjuda. Du hittar många traditionella recept med Laylas unika twist. Hennes webbplats är en verklig glädje och du kan bläddra i recepten efter olika måltidskategorier.
 • Romain Calm and Carrot On: ett roligt namn på en rolig blogg skriven av Dorothy Delaney. Hon delar sin erfarenhet av att vara en nordamerikan i landet tillsammans med recept, foton och mer.
 • Matlagning på ekvatorn: foodies kommer definitivt att njuta av Damaris recept som täcker en mängd rätter som är inhemska i sydamerikansk och ecuadoriansk kultur. Naturligtvis åtföljs varje inlägg av vattniga foton.
 • Cuenca äter: om du saknar kulinariska färdigheter är den här webbplatsen åt dig. Bloggen innehåller olika restauranger och ställen att äta på Cuenca, samt platser där du kan gå och uppleva happy hour, ekuadoriansk stil.

Turism

 • Ecuador Travel: den officiella webbplatsen för ministeriet för turism, denna webbplats täcker allt du behöver veta från platser att besöka, attraktioner att se och mat du helt enkelt måste prova. På toppen av en mängd användbar information kan du också läsa deras blogg för att få en ännu bättre känsla för landet genom deras roliga skrivande och fotografering.
 • Aktiviteter i Ecuador: Om du vill ha en grundlig översikt över olika turistaktiviteter i Ecuador, bör denna webbplats vara ditt första stopp. Du kan bläddra bland aktiviteter och hitta mer information om dess regioner och större städer genom kortfattad och direkt skild skrivning.
 • This Is Ecuador: denna webbplats har ett starkt fokus på visuals och erbjuder en fördjupad översikt av landets attraktioner och avgörande turistinformation som visumkrav, taxiresor och mer. Du kan till och med hitta kartor för alla större platser samt en lista över rekommenderade hotell och reseguider.
 • Ecuador Explorer: en pålitlig guide sedan 1997, denna webbplats uppdateras dagligen med ny information om platser att besöka, saker att se och annan reseinformation, inklusive saker att göra innan du flyttar till Ecuador. Det är en av webbplatserna måste besöka för alla som planerar att besöka eller flytta till landet.
 • Din flykt till Ecuador: innehåller information om flytt och pensionering i landet tillsammans med recensioner om det bästa av det bästa. Från 5-stjärniga resorts till mat i världsklass och de bästa researrangörerna täcker den här bloggen allt.
 • Ecuador Tours: missa inte den här webbplatsen om du vill hitta information om de bästa turerna i Ecuador samt användbar reseinformation. Deras blogg innehåller några av de mest kända attraktionerna och festligheterna i landet, och erbjuder vem som helst en djup insikt i allt som Ecuador har att erbjuda.
 • Prefetching Self: om du inte kan få tillräckligt med Ecuadors naturliga skönhet, besöka Michaels blogg. Han berättar om sina äventyr tillsammans med ett intressant perspektiv på vardagen. Allt detta kompletteras med massor av foton som gör att du vill packa dina väskor och boka en flyg omedelbart.
 • Janis och Garys utmärkta äventyr: Janis och Gary bor i Ecuador och varje månad tar de en vecka ledig för att utforska allt detta land har att erbjuda. Genom sina informativa videor erbjuder de massor av information för alla som vill lära sig mer om livet i landet.

Diverse

 • Inte din genomsnittliga amerikan: täcker alla regioner i Ecuador. Var och en av hennes inlägg åtföljs av vackra foton av naturen så att alla som är intresserade av vildlivet i regionen inte blir besvikna. Du hittar också recept och guider till berömda turistattraktioner, som ofta delar historisk information också.
 • Andy in the Andes: erbjuder ett unikt perspektiv på livet i Ecuador. Det ger glimtar till de inte så glamorösa delarna och hur hon anpassade sig till en helt annan kultur och livsstil.
 • Ecuador Times: Om du vill hålla dig uppdaterad om de senaste händelserna i Ecuador är detta din go-to-webbplats. Täcker allt från politik till kultur till sport.

Kommer Ecuador att vara din nästa destination?

Även om Ecuador kanske inte är ditt första val för ett reseäventyr, finns det ingen tvekan om att detta lilla land gömmer många vackra attraktioner såväl som en rik kultur. Ta en tur genom Ecuador och fördjupa dig i dess skönhet genom att bläddra igenom webbplatserna på vår lista. Vem vet, du kanske tycker att Ecuador är allt du någonsin drömt om.

Gör snittet?

Om du visas på listan, berätta för världen med följande märke. Kopiera bara inbäddningskoden till höger och klistra in i din HTML.

Inbäddade koden:

Toppbild beskuren från Cemetery Alausí, Ecuador av Dogymho. Licensierad under CC BY 2.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me